Kids Climate Conference 2019

BEDANKT!

Wat is KCC?

De Kids Climate Conference (KCC) is dé junior klimaattop waarin 150 Vlaamse en Nederlandse kinderen tussen de 8 en 14 jaar zich buigen over natuur, klimaat, duurzaamheid en gezondheid.  Tijdens het KCC-weekend willen we samen met boeren en tuinders, met boomkwekers en allerlei andere partners die met voeding bezig zijn, stappen zetten die leiden tot een betere wereld. Een groot thema hierin is ook het terugdringen en liefst zelfs het uitbannen van plastic in de gehele voedingsindustrie. Op de KCC kun je veel beleven en actief meedoen in het denken over slimme oplossingen die goed zijn voor de natuur.

 

KCC 2019: Een voedingsbodem voor een betere aarde

In het weekend van vrijdag 20 tot zondag 22 september 2019 organiseerde Center Parcs, de Gemeente Horst aan de Maas en het Wereld Natuur Fonds de zesde KCC.  Deze laatste editie vond plaats in het natuurontwikkelingsgebied De Heere Peel in de gemeente Horst aan de Maas, Nederland. Een fantastische plek om met elkaar aan de slag te gaan rond het thema van dit jaar. Het was een groot succes en willen daarom alle aanwezig kinderen, partners en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage!  

 

Klimaatbundel

Ondertussen gingen er vele enthousiaste KCC ambassadeurs met hun bundel op bezoek bij hun gemeente en gingen ze in gesprek met de burgemeester of de betrokken schepen / wethouder. Je kan de klimaatbundel met de creatieve oplossingen en vele leuke sfeerbeelden hier terugvinden.

 

Volgens Jean Henkens, de geestelijke vader van de Kids Climate Conference, is het doel van dit evenement om kinderen te inspireren en actief te betrekken bij de huidige duurzaamheidsvraagstukken "Wanneer we deze generatie kunnen helpen om hun boodschap te vertellen door in gesprek te gaan met bijvoorbeeld burgemeesters, is dat een belangrijke stap. De missie is geslaagd wanneer de kinderen hun gemeente kunnen stimuleren na te denken over de ideeën van de kinderen."  

 

Meer nieuws over de volgende editie zal via deze pagina bekend gemaakt worden.