Kids Climate Conference 2019

Kids Climate Conference wordt Youth Future Conference!

 


We zijn er weer, mét vernieuwd concept!

 

Sinds 2012 organiseren Center Parcs, WWF en Missing Chapter de Kids Climate Conference (KCC), een evenement waar een groep van 160 kinderen van 8 tot 14 jaar samenkwamen om te werken aan relevante thema’s voor de toekomst van onze planeet. Voor de komende twee jaar zullen we echter een andere weg inslaan, gebaseerd op het oorspronkelijke KCC concept.

 

In 2021 en 2022 organiseren Center Parcs, British Embassy the Hague, WWF en Missing Chapter Foundation in samenwerking met Floriade Expo 2022 het evenement opnieuw, maar ditmaal met de 160 jongeren van 11 tot 16 jaar oud.

 

De Youth Future Conference is een onafhankelijk zuiver merk en heeft geen commerciële doelstellingen, maar met een duurzame, oprechte boodschap. Met deze conferentie willen we geëngageerde jongeren een podium bieden! We willen samen met de jongeren concrete acties te formuleren en in gezamenlijkheid een nalatenschap vormgeven met oplossingen die leiden tot een groener, leefbaardere en duurzamere stad.

 

Growing green cities 


Het hoofdthema voor dit jaar is ‘creating sustainable solutions for growing green cities’, het thema van de Floriade Expo 2022. 

 

De inhoud van de Youth Future Conference is gebaseerd op het sustainable development goals (SDG) framework van de VN, waarbij er 8 SDG’s zijn die ons gezamenlijk het dichtst bij het hart liggen:

 

 

-         GROWING       SDG 2, SDG 3, SDG 12: Voeding, gezondheid & verantwoorde productie             

-         GREEN             SDG 6, SDG 13, SDG 14 en SDG 15: Klimaat & biodiversiteit                                         

-         CITIES              SDG 7, SDG 9, SDG 11: Steden, infrastructuur  & duurzame samenleving            

 

Digitaal programma

 

De deelnemers zullen in eind juni 2021 gedurende twee weekenden online bijdragen aan het formuleren van actiegerichte oplossingen op thema’s zoals  natuur, klimaat, duurzaamheid, groene steden, energie, voedsel en gezondheid.

 

In 2022 zullen de deelnemers fysiek samenkomen op Floriade Expo 2022 waar er in een soortgelijk format doorgeborduurd zal worden op de uitkomsten in 2021. De uitkomsten van beide evenementen zullen breed gedeeld worden met grote bedrijven, beleidsmakers en de politiek.

 

Deelnemen?

 

Wil je meer weten over hoe je kan deelnemen: klik dan hier!