YOUTH FUTURE CONFERENCE 2021

Kids Climate Conference wordt Youth Future Conference!

 


We zijn er weer, mét vernieuwd concept!

 

Sinds 2012 organiseren Center Parcs, WWF en Missing Chapter de Kids Climate Conference (KCC), een evenement waar een groep van 160 kinderen van 8 tot 14 jaar samenkwamen om te werken aan relevante thema’s voor de toekomst van onze planeet. Voor de komende twee jaar zullen we echter een andere weg inslaan, gebaseerd op het oorspronkelijke KCC concept.

 

In 2021 en 2022 organiseren Center Parcs, British Embassy the Hague, WWF en Missing Chapter Foundation in samenwerking met Floriade Expo 2022 het evenement opnieuw, maar ditmaal met 60 jongeren van 11 tot 16 jaar oud.

 

De Youth Future Conference is een onafhankelijk zuiver merk en heeft geen commerciële doelstellingen. Het heeft een duurzame, oprechte boodschap. Met deze conferentie willen we geëngageerde jongeren een podium bieden. We willen samen met deze jongeren concrete acties formuleren en in gezamenlijkheid een nalatenschap vormgeven met oplossingen die leiden tot een groenere, leefbaardere en duurzamere stad.

 

Growing Green Cities 


Het hoofdthema voor dit jaar is ‘creating sustainable solutions for Growing Green Cities’, het thema van wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. 

 

De inhoud van de Youth Future Conference is gebaseerd op het sustainable development goals (SDG) framework van de VN, waarbij er 10 SDG’s zijn die ons gezamenlijk het dichtst bij het hart liggen:

 

SDG's

 

-         GROWING       SDG 2, SDG 3, SDG 12: Voeding, gezondheid & verantwoorde productie             

-         GREEN               SDG 6, SDG 13, SDG 14 en SDG 15: Klimaat & biodiversiteit                                         

-         CITIES                SDG 7, SDG 9, SDG 11: Steden, infrastructuur & duurzame samenleving            

 

Het programma

 

De deelnemers zullen gedurende het weekend van 12, 13 en 14 november 2021 deels fysiek en deels online bijdragen aan het formuleren van actiegerichte oplossingen op thema’s zoals  natuur, klimaat, duurzaamheid, groene steden, energie, voedsel en gezondheid.

 

In 2022 zullen de deelnemers fysiek samenkomen op Floriade Expo 2022 waar er in een soortgelijk format doorgeborduurd zal worden op de uitkomsten in 2021. De uitkomsten van beide evenementen zullen breed gedeeld worden met grote bedrijven, beleidsmakers en de politiek.

 

Nalatenschap en nieuw begin

 

De nalatenschap van de Youth Future Conference zal worden overgedragen in een korte documentaire. Op de zaterdag zal hiervoor een camerateam aanwezig zijn, zal er gebruik gemaakt worden van  de beelden die de jongeren zelf opnemen en van opnames van de online sessies. Bij een deelname aan dit evenement wordt verwacht dat er voor deze opnames en het gebruik van de beelden akkoord gegeven wordt door ouders/verzorgers. Mocht een jongere niet in beeld mogen komen, zullen we hier uiteraard rekening mee houden.

 

Deze korte documentaire zal vertoond worden op verscheidene filmfestivals en door de organiserende partners van de Youth Future Conference aangeboden worden aan beleidsmakers en de politiek. Zo fungeert de film als beginpunt van een wereld waar jongeren een stem hebben in hun eigen toekomst.

 

Ouders / verzorgers

 

Op zaterdag 13 november, wanneer de jongeren fysiek samenkomen op Center Parcs de Eemhof, is het gezin van de deelnemer welkom om mee te komen. De insteek van de conferentie is dat de jongeren zelfstandig met hun leeftijdsgenoten aan de slag gaan. Het gezin van de deelnemer kan gedurende deze dag op Center Parcs de Eemhof vertoeven en gebruik maken van een scala aan faciliteiten. Uiteraard is het ook mogelijk om de deelnemer in de ochtend te brengen en aan het einde van de dag op te halen.

 

Deelnemen?

 

Wil je meer weten over hoe je kan deelnemen: klik dan hier!