Over KCC

Hoe geven we onze planeet door?

De Kids Climate Conference begon zes jaar geleden als een klimaattop voor kinderen. Het succesvolle initiatief is in korte tijd uitgegroeid tot het belangrijkste duurzaamheidsevenement in Nederland en België. Drie dagen lang volgen kinderen workshops en presentaties, zodat ze kunnen komen met gefundeerde adviezen aan de Nederlandse en Vlaamse politiek.  

 

2019 editie

Van 20 tot en met 22 september 2019 organiseren Center Parcs en het Wereld Natuur Fonds de Kids Climate Conference voor de zesde keer en bundelen dit jaar voor het eerst de krachten met de gemeente Horst aan de Maas.

 

Tijdens de kinderklimaattop buigen ruim 150 geselecteerde Nederlandse en Belgische kinderen zich over belangrijke duurzaamheidsvraagstukken. In De Heere Peel - een natuurgebied in de gemeente Horst aan de Maas dat tussen de vakantieparken Limburgse Peel en Het Meerdal van Center Parcs ligt - bedenken zij tijdens workshops creatieve oplossingen die bijdragen aan een betere wereld. Dit jaar staat de Kids Climate Conference in het teken van een voedingsbodem voor een betere aarde.

 

Een jonge kijk op volwassen onderwerpen

Wij zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om kinderen op jonge leeftijd te betrekken bij duurzaamheidsvraagstukken. Ten eerste gaat het om hún toekomst op onze planeet, en ten tweede hebben kinderen vaak een verrassende kijk op ‘volwassen’ onderwerpen. En hoe leuk is het om samen met andere kids workshops te volgen, iets te leren en dat aan anderen door te geven!

 

Van alle kanten belicht 

De Kids Climate Conference wordt georganiseerd in samenwerking met een aantal organisaties die allemaal hetzelfde doel nastreven: hoe geven we onze mooie aarde door aan toekomstige generaties? Elke partner kijkt op een andere manier naar het onderwerp dat in een jaar centraal staat. Zo wordt het van alle kanten belicht in allerlei leuke en inspirerende workshops. 

 

Kortom

Alle ingrediënten om de 150 jonge deelnemers (8 tot 14 jaar) uit Nederland & België en hun vaders en moeders te inspireren. Zij gebruiken hun creativiteit om oplossingen te bedenken die bijdragen aan een leefbare aarde. 

 

Initiatiefnemers

Center ParcsWWF Nederland

 

 Ontdek onze Partners