Over KCC

Hoe geven we onze planeet door?

De Kids Climate Conference begon vier jaar geleden als een klimaattop voor kinderen. Het succesvolle initiatief is in korte tijd uitgegroeid tot een duurzaamheids-evenement dat ertoe doet. Niet alleen in Nederland en België, maar sinds vorig jaar ook in Duitsland.

 

Een jonge kijk op volwassen onderwerpen

Het driedaagse evenement is een initiatief van Center Parcs en het Wereld Natuur Fonds. Beide zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om kinderen op jonge leeftijd te betrekken bij duurzaamheidsvraagstukken. Ten eerste gaat het om hún toekomst op onze planeet, en ten tweede hebben kinderen vaak een verrassende kijk op ‘volwassen’ onderwerpen. En hoe leuk is het om samen met andere kids workshops te volgen, iets te leren en dat aan anderen door te geven!

 

Van alle kanten belicht

De Kids Climate Conference wordt georganiseerd in samenwerking met een aantal organisaties die allemaal hetzelfde doel nastreven: hoe geven we onze mooie aarde door aan toekomstige generaties? Elke partner kijkt op een andere manier naar het onderwerp dat in een jaar centraal staat. Zo wordt het dus van alle kanten belicht in allerlei leuke en inspirerende workshops.

 

KCC 2017

Na het succes van de voorgaande Kids Climate Conferences in Nederland en Duitsland, vonden in 2017 twee Kids Climate Conferences plaats:

 

Thema: Je bent wat je eet

Datum Duitsland: 23 – 25 juni 2017 in Center Parcs Park Hochsauerland (D)

Datum België & Nederland: 6 – 8 oktober 2017 in Center Parcs Erperheide (B)

 

Voor de eerste keer ging de Nederlandse/Belgische editie van de Kids Climate Conference 2017 de grens over!

 

 

Initiatiefnemers

Center ParcsWWF Nederland

 

 Ontdek onze Partners

 

 

Bekijk de video:

Aftermovie Kids Climate Conference 2017 - Center Parcs Erperheide